woensdag 3 juni 2015

Dag 4/27 Koman

's Morgens Shkodra bezocht samen met Iden, de heel sympathieke vrouw van Mikel, uitbater van de hostel. We waren zeer onder de indruk van het onlangs geopende museum van de communistische periode, ondergebracht in een voormalig gevangenisgebouw. Ook het Marubimuseum van fotografie was zeer de moeite waard. Een archief met 150.000 foto's van de familie Marubi. Veel 19de-vroeg 20ste eeuwse foto's van de Albanese maatschappij.
Vanuit Shkodra leek de namiddagrit naar Koman kinderspel. Niets was minder waar. De eerste 20 km gingen prima, maar eenmaal we afsloegen langs een stuwmeer richting Koman begon een rotslechte baan. We deden 4 uur over 32 hotsende en botsende kilometers onder een loodzware zon.
Aan de voet van de Koman-stuwdam vonden we een heel basic hotelletje, grotendeels geconstrueerd onder een brug over de rivier. Morgen nemen we de befaamde ferryboot van Koman naar Fierze. Volgens Wikipedia is dat samen met een ferryboot in Puerto Montt (Argentinie) een der mooiste ferrytrajecten ter wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten