dinsdag 25 april 2017

Dag 8/14 kamperen

Gisteren een sightseeing dag in Oskemen. Leuk natuurhistorisch museum met opgezette dieren. In een mooi aangelegd park stond naast afgedankt artilleriegeschut en tanks een grappige verzameling standbeelden van Gorki, Tolstoj en 6 keer Lenin, naast elkaar van klein naar groot. Ze vinden het duidelijk zonde ze weg te doen.
Het landschap verandert zienderogen. Het wordt heuvelachtig (vandaag voor het eerst in Kazakhstan meer dan 1000 stijgmeters) en er zijn veel meer bomen. De Siberische taiga is niet veraf. De Russische grens is nog een dikke 40 km van hier.
Een goede kampeerplek vinden was niet evident. Ik denk dat de ondergrond nog bevroren is en omdat de sneeuw nog niet helemaal gesmolten is is de grond vaak nogal drassig. In een klein dorp vond ik een mooie droge grasplek naast een snelstromende beek.
Op wandel in het dorp geraakte ik ​aan de praat met Stasja, een jonge gast die op de fiets rondreed. Even later stond hij met zijn kameraad Vlad aan de tent met een tas thee en een zak lekkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten