donderdag 28 mei 2015

Dag 4/22 Trsa

Deze ochtend vol goede moed uit Pluzine vertrokken over de bergweg naar Zabljak. Onmiddellijk zwaar klimmen om met de nodige haarspeldbochten en tunnels uit het Pivadal te geraken. Naarmate we klommen werd de regen feller en de temperatuur lager.
Toen we na 700 m klimmen verkleumd in Trsa geraakt waren zat de temperatuur op 5 ºC. Gelukkig was er een soort berghut waar de houtkachel brandde. Dicht bij dat vuur was de kou vlug vergeten.
De baas van het huis raadde ons af verder te gaan. Eenmaal rond de passen (nog 500 m hoger dan hier) zouden we compleet in de wolken zitten, met een zichtbaarheid van 1m of minder. Veel te gevaarlijk dus om van de weg af te geraken, zeker bij afdalen. Omdat we bovendien op die manier geen enkel mooi uitzicht zouden hebben (en het is net daarvoor dat we naar het Durmitor nationaal park wilden komen) leek het ons wijzer tot morgen hier te blijven. Dan zou het weer iets beter moeten zijn. Ondertussen zijn we wel alle vertrouwen in dat soort voorspellingen kwijt.
En zeggen dat ons oorspronkelijk idee was hier hogerop wild te kamperen. Compleet onrealistisch.
We gaan hier dus genieten van een lekker middagmaal: verse forel uit de Tararivier. En dan een namiddagje lezen en als het opklaart een wandeling. En op tijd naar bed.

1 opmerking:

 1. Hey stoere binken, dit is toch geen ' gewone ' fietstocht zo te lezen!?
  Respect en hoedje af, geniet zoveel je kan en zorg goed voor elkaar.
  Merci luk om aan mijn verjaardag te denken, heel lief van je !
  Tot spoedig .
  Lieve K.

  BeantwoordenVerwijderen