donderdag 28 mei 2015

Dag 4/21 Pluzine

Onderweg naar de Durmitor wordt het landschap almaar mooier en de weg almaar rustiger. Deze keer komen we er met een korte regenbui van af.
We passeren het Pivaklooster, dat in de jaren 1970 op zijn originele plek zou onderlopen bij de aanleg van het Pivastuwmeer en dus steen voor steen werd afgebroken en elders prachtig heropgebouwd. Aan de buitengewone fresco's binnenin is van die operatie niets te zien, ongelooflijk!
We overnachten voor geen geld (€ 10 elk) in een bungalow aan het meer. We mogen van de baas Ljubo een tochtje op het meer maken in een tweepersoonskano. Enig mooi kader.
De 50 km weg van hier naar Zabljak langs de zuidflank van de Durmitor loopt over twee cols van 1800 en 1900 m hoogte waar volgens de mensen hier nog sneeuw ligt. Iedereen zegt dat we er niet doorheen zullen geraken, maar we hoorden van twee Duitsers die erin geslaagd zouden zijn. We gaan het proberen, want het ergste dat ons kan overkomen is dat we onverrichter zake moeten terugkeren. Dan slapen we hier gewoon nog eens in deze bungalow.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten