zondag 17 mei 2015

Dag 4/11 en 4/12

Dit waren de laatste 2 dagen in het zeer prettige en kameraadschappelijke gezelschap van Frans. Morgen scheiden onze wegen: Frans richting Zadar aan de Kroatische kust en dan per vliegtuig naar huis, ik naar Bosnië.
Gisteren de hele dag in druilregen met overnachting in een hotelletje in Ogulin, vandaag bewolkt met af en toe wat zon, ideaal fietsweer.
De huizen in het Kroatische binnenland tonen ontstellende tekenen van verval en armoede, naast de nog duidelijke sporen van oorlog: kogelinslagen en -gaten. Afbladderende verf, scheefgezakte ramen,  ingevallen daken. Heel veel leegstand ook. Alles ademt lethargie en marginaliteit. In de cafés zitten al van 's morgens mannen aan de drank.
Het landschap daarentegen is bijzonder mooi en niet te zwaar om door te fietsen, de toestand van de wegen redelijk goed. Nu zijn we in het nationaal park Plitvicke Jezero, vooral bekend voor zijn watervallen. Op de kaart liep een weggetje dwars door het park, maar na wat kilometers kwamen we aan een barreel. De parkwachter was onverbiddelijk: niet met de fiets in het park. Dus rechtsomkeer en na een grote omweg in een bed & breakfast beland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten