maandag 16 mei 2016

Dag 6/11-12 Jolfa-Marand

Hoera ik ben miljonair! Geen eigen verdienste hoor, maar een gevolg van de hollende inflatie in Iran. Voor 1 euro krijg je nu 38500 rial. Met andere woorden 1 miljoen rial is net geen 26 euro waard.
De grensovergang Armenië-Iran gisterochtend ging relatief vlot. Wel alle bagage moeten tonen,  maar geen enkel probleem.
Daarna volgden we een 70-tal km de wondermooie (en roodgekleurde) grensrivier met Armenië en daarna Nakhchevan (Azerbeidjaanse enclave in Armenië). Deze rivier wordt volgens de Lonely Planet in de bijbel vernoemd. De eerste 25 km gingen door een spectaculaire kloof in het hoge rotsgebergte, daarna kwamen we meer en meer in een verbredende vallei. Fietsrichting: westwaarts. Windrichting: oostwaarts. Heel vervelende combinatie...
We waren moe als we in Jolfa aankwamen. En de goede hotels lagen vol wegens de wielerronde van Iran die toevallig ook in Jolfa zat. We moesten uiteindelijk vrede nemen met een goor hotel.
Deze ochtend met spijt afscheid genomen van schoonbroer en fantastische compagnon Luc, die op 2 dagen met openbaar vervoer in Teheran moet geraken voor zijn vlucht naar huis op dinsdag. Ik supporter voor hem dat het goed loopt.
En dan de eerste rit alleen. Even wennen! Onderweg werd ik voorbijgestoken door de karavaan en de renners van de Ronde van Iran.
Van het Farsi is niets te maken. Ze gebruiken zelfs andere cijfertekens. Hier en daar krijg je er een vertaling bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten