vrijdag 15 mei 2015

Dag 4/6 tem 4/9

4 dagen met zijn drieën. Ook nu weer heel erg genoten van het gezelschap! Ik zal op de duur nog terug moeten wennen aan het alleen zijn...

Dagen 6 en 7 waren qua landschap niet veel bijzonders: de Povlakte is erg bewoond. Mooi stukje langs een kanaaltje met snelvloeiend helder water. We konden het niet laten er in te springen.
Eerst (dag 6) wild gekampeerd aan de bronnen van de Livenza. Prachtige plek, heerlijk gezwommen, zij het zeer kort wegens ijskoud water. Dan (dag 7) in Fagagna aan de rand van de Alpen bij Warmshowers Cristina en Alessandro prinselijk ontvangen en verwend met een heerlijk avondmaal.

Op dag 8 via een heel mooie col (Passo di Tanamea) Slovenië binnengereden en gekampeerd in Kobarid. Niet in het wild maar op een echte camping voorwaar, wat voor mij een primeur is in deze reis.

Dag 9 was meteen de laatste fietsdag voor Luc, die onderweg afsloeg richting Gorizia om met de trein terug te keren naar zijn auto en dan naar huis. Frans en ik reden verder tot Rakek nabij Cerknica. Onderweg nog maar eens gezwommen in een prachtige bergrivier. We wisten dat er serieuze regen op komst was, dus een hotelletje was de beste keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten